reede, 23. veebruar 2018

Karjala pirukad


Tainas:

2 dl külma vett
1 tl soola
2.5 dl rukkijahu
2.5 dl nisujahu

Porgandi-riisitäidis:
1 kg porgandeid
6 dl riisiputru
25 g võid
1-2 tl soola
1 tl suhkrut

Sega kausis vesi, jahud ja sool ühtlaseks tainaks. Vormi tainas pikaks rulliks ja jaga 25 tükiks. Vormi tainatükid pallikesteks ja vajuta lamedateks pätsikesteks. Kata pätsid kilega, et vältida nende kuivamist.
Rulli pätsidest õhukesed ümmargused pirukaümbrised. Rullimisel kasuta rukkijahu. Lao valmis ümbrised lauale hunnikusse, vahele riputa jahu. Kata pirukaümbrised kilega.
Täida pirukad soovitud täidisega ja kroogi ääred üles.
 
Porgandi-riisitäidis:
Koori porgandid ja pane vähesesse soolaga maitsestatud vette keema ja keeda pehmeks. Vala keeduvesi ära ja vajuta porgandid pudruks. Sega purustatud porgandid riisipudru hulka ja maitsesta.
 
Küpseta pirukaid 250°C juures 15-20 minutit.
Küpsed pirukad pintselda pealt või ja piima seguga ning pane küpsetuspaberi ja rätiku alla järelhauduma.
Retsept: http://nami-nami.ee/retsept/758/karjala_pirukad
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar