Taigen:
200g suhkurt
2 spl mett
180g võid
3 muna
2tl soodat
430g jahu
Kihtide vaheline täidis:
1500g hapukoort
200g suhkurt
Sega hapukoor suhkruga ja pane külmkappi seisma. Sega seda
aeg-ajalt. Sedasi seistes-segades muutub hapukoor paksemaks ja
tihkemaks. Ma olen ikka päris mitu tundi sellel seista lasknud.
Vahusta munad kohevaks vahuks.
Aseta suhkur ja või potti ja kuumuta madalal kuumusel sulamiseni.
Lisa mesi ja lase kogu segul veidike podiseda. Tõsta pott tulelt ja lisa
koguaeg segades munavaht. Sega edasi ja lisa sujuvalt eelnevalt
omavahel läbi segatud sooda ja jahu. Lase taignal vähemalt üks tund
jahtuda.
Nüüd jaga taigen 5 portsuks. Iga pallike rulli umbes küpsetusplaadi
suuruseks. Kõige parem on minu meelest seda kahe küpsetuspaberi vahel
teha. Selleks pole isegi jahu vaja. Kuigi pealmisele poole võib veidike
ikka panna- tuleb see paber sealt kergemini lahti.
Kõik kihid ära küpsetada ( 180 kraadises ahjus 7-8 minutit) Tumedamad plaadid on maitsvamad kui heledamad!
Lõika plaatidel ääred sirgeks ja määri kõikide kihtide vahele
eelnevalt valmistatud hapukoore-suhkru segu. Viimase plaadi peale määri
hapukoor ja sinna peale purusta äralõigatud osadest tehtud puru. Lase
koogil üleöö külmkapis seista.
Võin öelda, et ei pea muretsema, et seda kooki liiga palju saab. Kõik süüakse nagunii liiga kiiresti ära.
Retsept on pärit https://kokkamine.wordpress.com/2010/10/27/meekook-3/
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar